top of page

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ pom?

Η ανάγκη για διαφοροποίηση, βελτιστοποίηση και εξειδίκευση γίνεται εντονότερη κάτω από τις συνθήκες μιας οικονομικής κρίσης. Σε κατάσταση ύφεσης αποδείχτηκε ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που συμμετέχουν σε value networks – δίκτυα συνεργασίας με στόχο την δημιουργία υπεραξίας -βρίσκουν ακόμα και σε πολύ δύσκολους καιρούς χώρο για ανάπτυξη.

Οι συμμετέχοντες δε αυτών των δικτύων αποδείχτηκαν ευέλικτοι και προσαρμόστηκαν εύκολα στις νέες συνθήκες αλλάζοντας τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες τους ανάλογα, οδηγούμενοι σ’αυτά από τις νέες συνεργασίες που εκδηλώθηκαν μέσα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα που βρέθηκαν. Έτσι δημιουργήθηκε το coworking αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μια τάση μόδας αλλά η ανάγκη να διασφαλιστεί με συστηματικό τρόπο η δυνατότητα διαδικτύωσης, αλληλεπίδρασης, δημιουργίας νέων σχέσεων και ευκαιριών εργασίας ή/και συνεργασίας. Σύμφωνα άλλωστε με την επικούρεια φιλοσοφία, “δι’αλλήλων σώζεσθαι”, δηλαδή μπορούμε να σωθούμε μέσω των άλλων.

Σήμερα υπάρχουν 70.000 coworking spaces και πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Στα ελληνικά coworking space μεταφράζεται καλύτερα σε συνεργασιακό χώρο. Δηλαδή σε ένα χώρο που εργάζεσαι μαζί με άλλους. Μέσα στο παραγωγικό και υποστηρικτικό περιβάλλον των coworking spaces βρίσκεις επαγγελματίες του ίδιου ή διαφορετικών δραστηριοτήτων. Παρόλ’αυτά είναι περιοριστικό να ορίσουμε τα coworking spaces σαν χώρους μίσθωσης γραφείων γιατί απλά είναι πολλά περισσότερα.

Τί κάνει το pom – point of meeting να διαφοροποιείται από έναν χώρο γραφείων ή εκδηλώσεων?

Κοινότητα/Ομαδικότητα: Η πρωτεύουσα και ουσιαστικότερη διαφοροποίηση από έναν χώρο γραφείων έγκειται στην ιδιαίτερη κοινότητα των ανθρώπων που αναπτύσσεται και λειτουργεί μέσα σε έναν τέτοιο χώρο και που αποτελείται από “σωστούς” ανθρώπους, who make things happen. Και ορίζω τους “σωστούς” ανθρώπους, σ’αυτούς που τους αρέσει να βοηθάνε ο ένας τον άλλο, τους αρέσει να μαθαίνουν και να μεταφέρουν τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες, τους αρέσει να συνεργάζονται και να συνδημιουργούν. Η κοινότητα αυτή την οποία θρέφουμε επίμονα απαρτίζεται μόνο από θετικούς ανθρώπους με όραμα και αισιοδοξία που δουλεύουν σκληρά για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Συνήθως τα όνειρα αυτών των ανθρώπων δεν περιορίζονται στην ατομική ευδαιμονία, αντίθετα πρωτίστως αποβλέπουν στην επίλυση προβλημάτων και στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.  

Πλατφόρμα: Μέσω της πλατφόρμας που έχουμε δημιουργήσει, οι pommers προβάλλουν το επάγγελμά τους ή την ιδέα τους και έχουν την δυνατότητα διαδικτύωσης με άλλους pommers σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεδομένου των συνεργασιών που καλλιεργούμε  με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις,  τα μέλη μας επωφελλούνται  από σημαντικές εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Πρόκειται για μια win-win σχέση όπου όπως οι pommers έτσι και οι επιχειρήσεις αλληλοϋποστιρίζονται (value network).

Αρχίσαμε ήδη τις πρώτες προσπάθειες μας έτσι ώστε να παρέχουμε την δυνατότητα pitching και χρηματοδότησης σε μια βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα και ευελπιστούμε να δούμε πολλές τέτοιες ιδέες να υλοποιούνται και να είναι κερδοφόρες. Επίσης, προσφέρουμε διαδραστικά εργαστήρια για την βελτιστοποίηση του βιογραφικού νέων ανθρώπων, mentoring & coaching χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία (ves – value exchange system) για startups ή υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Εργαστήρια/Δράσεις/Εκδηλώσεις: φιλοξενήσαμε ήδη στον πρώτο μήνα λειτουργίας μας το open coffee και σχεδιάζουμε πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως το startup weekend που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, μηνιαίες startup grind παρουσιάσεις, startupblink networking events, και πολλά άλλα. Οι κύριοι στόχοι των εκδηλώσεων μας είναι να εμπνεύσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους επαγγελματίες ή τους μελλοντικούς επιχειρηματίες να διαφοροποιηθούν και να διαφοροποιήσουν.

 

Αγάπη/Ενδιαφέρον: Όταν έχεις αγάπη και ενδιαφέρον για αυτό για το οποίο δουλεύεις, θα παράγεις σίγουρα το καλύτερο αποτέλεσμα. Με αυτήν την αγάπη και το ενδιαφέρον βρίσκεις λύση σε κάθε πρόβλημα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην δημιουργία μιας μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας, να βοηθήσουμε τους νεότερους να διασφαλίσουν μια θέση εργασίας στον κλάδο που επιθυμούν, να εμπνεύσουμε καινοτομία και να διασκεδάσουμε με καλό καφέ, κρασί και μουσική.

Brand: To pom ως κύτταρο στήριξης της υφιστάμενης και νεοφυούς επιχειρηματικότητας παράγει κίνητρα ανάπτυξης συνεργασιών, ενισχύει την διαφοροποίηση και παρακινεί τη δημιουργία υπεραξιών. Είναι ο μπλε ωκεανός του Chesbrough (καθηγητής της ανοικτής καινοτομίας, Berkley) όπου το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μας δεν καθορίζεται με την μείωση των τιμών ή με την αύξηση της ποσότητας αλλά με την εύρεση καινοτόμων μοντέλων συνεργασίας για την λύση προβλημάτων ή την κάλυψη αναγκών ή ακόμα και τη δημιουργία νέων αναγκών που δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε (π.χ. cirque du soleil). Το pom – where meeting matters, σας καλεί να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα www.po-meeting.com, ώστε να συμμετέχετε ενεργά στην δημιουργία μια δυναμικής κοινότητας who make things happen.

bottom of page